Ugrás a tartalomra

Ketten is Bárczy-díjat kaptak a kerületből

2024. június 07. péntek
Horváth-Medla Anikó és Höltzl Antalné óvónők részesültek az elismerésben
Ketten is Bárczy-díjat kaptak a kerületből

Pedagógusnap alkalmából átadták a Bárczy István-díjakat a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében június 3-án. Idén a budafok-tétényi pedagógusok közül Horváth-Medla Anikó (Csemetekert Tagóvoda) és Höltzl Antalné (Szivárvány Tagóvoda) részesült a budapestieknek adható elismerésben.

Az óvópedagógusi pályán több mint három évtizeden át végzett kiemelkedő tevékenységéért Horváth-Medla Anikó tagóvoda-igazgató vette át a kitüntetést hétfőn délelőtt. Az óvodapedagógus folyamatosan képezi magát, és megszerzett tudását az óvodáskorú gyermekek sokoldalú fejlesztésére, különösen a sajátos nevelési igényű gyermekek közösségbe integrálására fordítja, mert a másság elfogadása számára kulcsfontosságú. Nyitott, befogadó szemléletű személyiség, aki a tagóvoda irányítása mellett harmadik éve tanfelügyeleti és pedagógus minősítési szakértői feladatokat is ellát. Többször részesült elismerésben, de arra a legbüszkébb, hogy egy cukorbeteg óvodás kisfiú ellátásáért a szülői közösség kezdeményezésére megkapta a „Varázspálca-díjat”.
Höltzl Antalné több évtizedes minőségi nevelést-oktatást célzó, gyermekközpontú környezetet teremtő munkája, a gyermekek környezettudatosságra és fenntarthatóságra nevelésében végzett példamutató tevékenysége, valamint hiteles és kiemelkedő tagóvoda-igazgatói tevékenysége elismeréseként vehette át a díjat.
A kitüntetett óvodapedagógus 1978-ban kezdett dolgozni az akkor még Mező utcai Napköziotthonos Óvodában képesítés nélküli óvónőként. 1982-ben a Budapesti Tanítóképző Főiskola óvónői szakán okleveles óvónői végzettséget szerzett. 2004-től az óvoda megbízott vezetője lett, majd az intézményi összevonások után tagóvoda-igazgató. Éveken át tevékenykedett az Óvodavezetők Munkaközösségének vezetőjeként, amely munkakörben előadások, bemutatók szervezésével, partnerkapcsolatok építésével segítette kollégáit.
Jelenleg is a Mező utcában lévő Szivárvány Tagóvodában dolgozik vezetőként és óvodapedagógusként. Vezetői feladatai maradéktalan ellátását kommunikációs képessége, az új iránti fogékonysága, szakmai gyakorlata, lényeglátása és empatikus készsége teszi lehetővé.

Tamás Angéla